Tjänster

Brygghus

Ett klassiskt brygghus kan användas till mycket – allt från gäststuga och festlokal till relaxavdelning och spa. Oavsett om du behöver renovera ditt gamla brygghus eller vill bygga ett helt nytt, kan vi på Allerskog & Krantz skapa den atmosfär och den funktion som du strävar efter.

Komplettera bryggan

Tänk vad en liten byggnad vid vattnet kan göra för välmåendet. En väl fungerande brygga är en god början för ett ljuvligt liv vid vattenbrynet. Men varför inte också satsa på ett klassiskt brygghus också? Det ger oändliga möjligheter för socialt samkväm och sköna lata stunder. Strandkanten är en unik miljö väl värd att ta tillvara på.

Praktiskt

Det gamla brygghuset byggdes förr av praktiska skäl vid vattnet. I frånvaro av kommunala vattenledningar och avlopp, gav det de boende på gården tillgång till färskvatten för tvätt, ölbryggeri och ibland även storkok. Det var ofta det varmaste och mysigaste huset på hela fastigheten. Idag har brygghuset fått en renässans, men också en modernare tappning. Det finns ingen hejd på de funktioner som ett litet gulligt brygghus kan få. Här får plats med mycket på liten yta. Skillnaden är stor mellan gammalt och nytt, men gemensamt med det klassiska brygghuset är dock den pittoreska placeringen nära strandkanten, och fokuset på att skapa en mysig, varm och ombonad atmosfär.

Oändliga möjligheter

Ett brygghus kan användas till så mycket. Många väljer att skapa en öppen lokal för socialt samkväm, där större bord kan ställas upp för större festligheter. Här kan det festas till lång inpå natten, utan att de boende i huset en bit bort störs det minsta. Samtidigt blir det nära till brygga och bad, att njuta av ljumma sommarkvällar. Utsikten och närheten till havet, gör bjudningen till något alldeles extra. Ett brygghus kan också lätt förvandlas till ett hus för avkoppling och ro, för familj och för vänner.

Bastu

En av de mer populära inslagen i bryggstugan är en bastu. Den kan vara eldriven eller klassiskt vedeldad. Givetvis är den byggd i trä, gärna med fönster mot vattnet. Här finns tid för meditation och socialt umgänge. Med ett förmak för att klä om och en dusch eller kanske ett bubbelbad till, blir bryggstugan rena rama hemmaspat. Det ger mersmak och glädje året om. Ett kombinerat båthus och brygghus kan kännas som ett överdåd av lyx. Men varför inte unna sig chansen att ge båten en skyddad plats, även när den är kvar i vattnet, när du ändå planerar för ett brygghus? Få byggnader känns så genuina som båthuset, med dess speciella atmosfär.

Att bygga

Med dagens teknik och robusta trämaterial är det lätt att skapa sina drömmars brygghus, med eller utan bastu eller båthus. Det krävs olika lösningar på hur brygghuset byggs, beroende på vad det är tänkt att användas till. Att design och arkitektur smälter in i omgivningen, samt är anpassad efter fastighetens atmosfär i övrigt, är givetvis också viktigt. Därför behövs en kompetent och seriös byggmästare med stort engagemang. Vänd dig med förtroende till Allerskog & Krantz – vi har all den erfarenhet som behövs för att skapa ett brygghus som lever upp till dina förväntningar.

 

Referenser

Under de år vi drivit Allerskog & Krantz har vi gjort många jobb som vi är extra stolta över. Här är ett axplock av dessa.

Läs mer »