Tjänster

Bryggor

Ett hus nära vattnet är en dröm för de flesta, och för att njuta till fullo av närheten till vattnet, är det givet med en stabil och hållbar brygga. Vi på Allerskog & Krantz bygger bryggor i Stockholm med omnejd. Om du går i bryggtankar och har sjötomt i Stockholm med omnejd, kan vi hjälpa dig skapa en brygga för sol och avkopplande dagar, båtförtöjning och för socialt samkväm under den ljumma sommarkvällen. Med vår erfarenhet och kunskap om bryggbyggen, får du den brygga du förtjänar.

Bad och avkoppling

En brygga ger närhet till vattnet och för också havet eller sjön tillgänglig för den som har lyckan att ha en sjötomt. Utrymme för att ställa ut ett middagsbord, solstolar, trappor ner till vattenytan och en förtöjningsplats eller två till båten ger bryggan funktionalitet och glädje till mycket. Med en brygga skapas en fantastisk miljö att vistas och trivas i.

Många alternativ

Låt behov och önskemål styra valet av brygga, och dess storlek. En flytbrygga blir den perfekta badplatsen och ger alltid närhet till vattnet. Däremot fungerar den sämre för dig som vill bjuda på middag, eller har stora båtar att förtöja vid bryggan. Den fribärande bryggan är alternativet om strandkanten lutar skarpt, såsom det ofta gör vid kusten. Det är också den brygga som kan varieras allra mest, utifrån önskemål om plats att sitta och vistas på. Med en stenkista håller sig bryggan på plats, i alla väder.

Byggteknik och tillstånd

En brygga utsätts för hårda prov av väder, vind och vatten. Det utsatta läget ställer extrema krav på konstruktionen och materialets kvalitet, särskilt som bryggor till stora delar är tillverkade i trä. Det krävs därför en professionell entreprenör med stort engagemang och kunnande för att skapa en hållbar brygga, som kan vara till glädje år efter år. Innan bryggan uppförs är det alltid viktigt att ta reda på vilka tillståndskrav på byggnationen som finns. Ibland krävs bygglov för bryggan, något som ska ansökas om innan arbetet med att uppföra den påbörjas. Vi på Allerskog & Krantz hjälper dig i processen, från tillståndsansökan till färdig byggnad. Välkomna att kontakta oss när du ska bygg dina drömmars brygga!

 

Referenser

Under de år vi drivit Allerskog & Krantz har vi gjort många jobb som vi är extra stolta över. Här är ett axplock av dessa.

Läs mer »