Tjänster

Gäststuga

En fristående gäststuga är en härlig lösning för dig som vill kunna ta emot gäster utan besvär. Med en helt egen stuga får gästen en privat sfär att vistas i, vilket ger möjligheter för roligare och trevligare samvaro. Vi hjälper dig att bygga en gäststuga utifrån dina krav och önskemål, vare sig den är tänkt att gå i klassisk stil eller vara modernt utformad med allehanda finesser.

Satsa på kvalitet

Det lönar sig att satsa på kvalitet. Även den lilla stugan på tomten förväntas stå där i många år. Därför behövs också en entreprenör med bred kunskap och kompetens av byggnationer. Kanske är till och med den lilla stugan arkitektritad. Då ställs extra höga krav på förmågan att realisera arkitektens intentioner och tankar. Det är något som vi på Allerskog & Krantz kan göra.

Design och utformning

En gäststuga kan se ut på många sätt, och innehålla en mängd finesser. Bäst blir det nästan alltid om stugan harmoniserar med omgivningen och med det redan existerande boningshuset. Även inuti kan en gäststuga utformas på många olika sätt. Kanske ska ett litet kitchenette, ett sovloft, eller varför inte en liten bastu få plats? En gäststuga behöver heller inte enbart fungera som ett boende för gäster. Här kan även hobbyverksamheten få plats.

Små hus utan bygglov

Oftast behöver inget bygglov för att uppföra en liten gäststuga på tomten. Det gäller för byggnationer som räknas som friggebodar och om inga andra byggnader som räknas som friggebodar finns på tomten. Däremot krävs nästan alltid bygganmälan och särskilda regler för byggnationer inom detaljplanerat område. En större byggnation kräver alltid bygglov. Vi kan hjälpa dig genom hela förberedelseprocessen från planering till bygganmälan.

Du väljer vi bygger

Hur ser din drömstuga ut? Vad ska den innehålla och hur ska den se ut? Vi realiserar dina tankar och idéer från början till färdigställd byggnad. Vi har en bred kompetens inom företaget, vilket gör att vi kan färdigställa små såsom stora byggprojekt. Med vår erfarenhet och kompetens kan vi hjälpa dig till ett hus som uppfyller alla de önskemål och behov som du har, vare sig du tagit hjälp av en arkitekt inför byggnationen eller inte.

 

Referenser

Under de år vi drivit Allerskog & Krantz har vi gjort många jobb som vi är extra stolta över. Här är ett axplock av dessa.

Läs mer »