Danderyd

Danderyd – Totalentreprenader & nybyggnationer

Danderyds kommun ligger nere i det sydöstra hörnet av Uppland och gränsar till flera kommuner som även de räknas att tillhöra Storstockholm. I kommunen bor runt 33 000 invånare och området består både av tätbebyggda områden, grönområden och skärgård. Bebyggelsen i Danderyd består mest av villor men det finns även mindre områden med flerfamiljshus. Som tätorter räknas bland annat Djursholm som sedan flera år ingår i tätorten Stockholm. En annan av tätorterna, Enebyberg, hörde tidigare till tätorten Täby men sen 2015 anses den ha växt ihop med Stockholm tätort. En av skärgårdsöarna i Danderyds kommun, Tranholmen, räknas dock sen 2000 som en egen tätort.

I Danderyd kan du hitta både stadsmiljö och natursköna rekreationsområden. I den vackra skärgården kan du hitta många gamla grosshandlarvillor som tidigare var sommarhus till välbeställda stadsbor. Idag är det populärt att totalrenovera de här gamla villorna och många väljer att anlita en byggnadsfirma för konsumententreprenad. En byggfirma med erfarenhet från renovering av gamla hus kan få slutresultatet att bli en perfekt blandning av att bevara den äldre charmen och skapa en modern bostad.

Som på många andra håll i Stockholm byggs det mycket nytt. Just nu pågår en förändring där många av de gamla villorna ersätts med flerfamiljshus. Många byggfirmor som jobbar i området erbjuder totalentreprenad och kan då hålla i hela projektet från start till slut.

Eftersom att många av villorna är äldre pågår också många renoveringar. De flesta väljer då att anlita en byggfirma som kan sköta om hela renoveringen. Genom att anlita en byggare som har vana av konsumententreprenad kan konsumenten känna sig trygg. I Danderyds skärgård är det många som väljer att bygga en fin brygga till båten, för att bada ifrån eller för att kunna möblera med bord och stolar och på så vis skapa en matsal ute. Till skärgårdsvillorna är det också många som väljer att bygga gästhus på tomten, då kan man lätt bjuda dit släkt och vänner utan att behöva trängas inne i huset.

I de äldre villakvarteren i Danderyd är det många som har stora tomter som går att stycka av. På den nya tomten kan det byggas ett nytt hus. En del vill kanske bygga ett arkitektritat hus medan andra väljer att bygga nyckelfärdigt. Vilken man än väljer är det viktigt att anlita en kunnig byggfirma som kan erbjuda både totalentreprenad och konsumententreprenad.

Allerskog & Krantz är verksamma inom totalentreprenader & nybyggnationer i Danderyd.