Nacka

Nacka – Totalentreprenader & nybyggnationer

Nacka kommun sträcker sig från de södra delarna av centrala Stockholm ut mot Värmdö i öster. Kommunen ligger till största delen i landskapet Södermanland men en liten del av om den del som kallas Boo hör till Uppland. Hela kommunen hör till Stockholms län och centralorten Nacka hör till Stockholms tätort. Den gränsar till Stockholms kommun, Tyresö kommun i söder, Värmdö kommun i öster och på norra sidan finns gränsen mot Lidingö och Vaxholms kommun. Det är ett stort område med skiftande bebyggelse och natur. Norra sidan har strand mot Saltsjön och södra sidan av Nacka kommun har fina kustområden med stränder och skärgård i en havsvik av Östersjön.

Bebyggelsen i Nacka består av både villor och flerfamiljshus. På 1800-talet när industrialiseringen drog igång startades en del industrier i området och på det följde en del områden med små träkåkar som var hem åt arbetare. Även många ståtliga villor åt välbeställda byggdes med utsikt mot vattnet. Speciellt där Saltsjöbanan drogs fram började det byggas allt mer. Saltsjöbanan har sin slutstation i en av de mest välkända delarna av Stockholm, Saltsjöbaden med sitt Solsidan som är känt från TV-serien med samma namn. Under 60- och 70-talen byggdes också stora områden med flerfamiljshus i Nacka, till exempel Orminge och Fisksätra. Många av de hus med lägenheter som byggdes då är idag omvandlade till bostadsrätter och många väljer att anlita en byggfirma för att renovera sin bostadsrätt. Speciellt om du ska renovera kök och badrum i bostadsrätten är det viktigt att anlita en pålitlig byggfirma.

I Nacka finns många obebyggda tomter och det byggs hela tiden nya villor. När man bygger nytt är det viktigt att anlita en entreprenör som kan erbjuda konsumententreprenad. Då har byggfirman koll på allt som har med byggnationer för privatpersoner att göra. Om du vill ha hjälp från början till slut med allt vad det innebär att bygga ett hus kan du anlita en byggfirma som erbjuder totalentreprenad. Om du själv vill ordna med bygglov, ritningar och andra handlingar som behövs för ditt husbygge kan du anlita en firma som erbjuder tjänsten generalentreprenad. Då tar de hand om att bygga huset medan du som kund har koll på allt runt omkring.

Allerskog & Krantz är verksamma inom totalentreprenader & nybyggnationer i Nacka.