Solna

Solna – Totalentreprenader & nybyggnationer

Solna är med sitt idealiska läge nära centrala Stockholm en populär kommun att bo i. Kommunen är också hem till vår Kronprinsessa med familj som har sin bostad i Haga Slott i Haga Parken. Den tillhör Stockholms län men ligger i landskapet Uppland. Solna gränsar till stor del till Stockholms kommun men den har även gräns mot Sundbyberg i väster, Sollentuna i nordväst och Danderyd i nordöst. Med en yta på endast 20 kvadratkilometer är Solna landets tredje minsta kommun sett till yta. Med lite drygt 80 000 invånare och en befolkningstäthet på cirka 4 000 invånare per kvadratkilometer är den landets tredje mest tätbefolkade kommun. Det är orten Solna som är centralort men hela kommunen räknas som tätbebyggt område och hör till Stockholms tätort.

Kommunen är indelad i flera olika områden, till exempel Råsunda, Huvudsta och Ulriksdal. Den var tidigare känd för sin idrottsarena Råsunda där en stor del av Sveriges landskamper i fotboll gick av stapeln. Även hemmalaget AIK spelade många matcher där och då kunde stora delar av Solna ockuperas av fotbollsfans. Idag har Råsunda fått lämna över till den relativt nybyggda jättearenan Friends Arena som har ett bra läge precis vid pendeltågsstationen Solna Station. Bredvid arenan ligger också Skandinaviens största shoppinggalleria, Mall of Scandinavia. Området omkring kallas Arenastaden och när hela området med arenan, galleria och kringliggande infrastrukturer byggdes var det länge en av landets största byggarbetsplatser.

Trots att Solna är så pass tätbebyggt byggs det idag ändå en del nya hus. Ofta är det då äldre byggnader som rivs och ger plats åt nya flerfamiljshus eller kontorsbyggnader. I kommunen finns inte bara bostäder utan också flera fina naturområden. Ett är Hagaparken som är en riktig oas med fina vyer ut över vattnet. Förutom Haga Slott finns där Fjärilshuset och Koppartälten. För den som tycker om båtliv finns Pampas Marina med bryggor med fritidsbåtar. Här är det även möjligt att vara bofast på husbåt.

Det byggs nya bostäder på många plaster inom Solna kommun just nu. Till exempel planeras det att byggas hyresrätter i kvarteret Flundran i området Hagalund. I Ulriksdal växer en helt ny stadsdel fram. Där byggs just nu nya bostäder, både som hyresrätter och bostadsrätter, radhus och kedjehus. För att skapa trivsel och service byggs även butiker, förskolor, skolor och arbetsplatser. Solna kommun planerar för att det där ska finnas 1 500 bostäder och 9 000 arbetsplatser.

Allerskog & Krantz är verksamma inom totalentreprenader & nybyggnationer i Solna.