Solna

Totalentreprenader och nybyggnationer i Solna

 

Solna

Allerskog & Krantz utför totalentreprenader och nybyggnationer i Solna med omnejd. Vi tar hand om både stora och små projekt!

Totalentreprenader

Solna är med sitt idealiska läge nära centrala Stockholm en mycket populär kommun att bo i. Kommunen är som bekant hem åt vår Kronprinsessa med familj, som har sin bostad i Haga Slott i Haga Parken.

Bebyggelsen i Solna härstammar från olika epoker. Moderna Solna växte fram under de senaste 100 åren. En brytpunkt i arkitekturen märks kring 1930 – 1940. Tidigare var byggnaderna i mer klassicistisk stil. Därefter tog de avskalade och mer funktionella byggnaderna över.

När du anlitar en byggfirma för totalentreprenad i Solna är det viktigt att firman förstår värdet av att bevara det genuina i de gamla byggnaderna. Samtidigt måste den renoverade bostaden uppfylla alla moderna krav på bekvämlighet och funktion.

Vi på Allerskog & Krantz har lång erfarenhet av totalentreprenader i Solna. Vi vet att det krävs god planering för att ditt projekt ska bli bra och därför tar vi ett helhetsgrepp om ditt byggprojekt. Samtidigt är vi öppna för att lägga upp projektet som utförandeentreprenad ifall du själv vill vara med och styra arbetet.

Om du bara vill styra vissa detaljer kan vi genomföra projektet som styrd totalentreprenad. Då tar vi ansvar för byggnadens funktion utöver de delar där du själv vill bestämma.

Nybyggnationer

Trots att Solna är så pass tätbebyggt byggs det idag ändå en del nya hus. Ofta är det då äldre byggnader som rivs för att ge plats åt nya flerfamiljshus eller kontorsbyggnader.

Till exempel planeras hyresrätter i kvarteret Flundran i området Hagalund. I Ulriksdal växer en helt ny stadsdel fram. Där byggs just nu nya bostäder, både som hyresrätter och bostadsrätter, radhus och kedjehus. För att skapa trivsel och service byggs även butiker, förskolor, skolor och arbetsplatser. Solna kommun planerar för 1 500 nya bostäder och 9 000 arbetsplatser.

I kommunen finns inte bara bostäder utan också flera fina naturområden. Ett är Hagaparken som är en riktig oas med fina vyer ut över vattnet. Förutom Haga Slott finns där Fjärilshuset och Koppartälten. För den som tycker om båtliv finns Pampas Marina med bryggor med fritidsbåtar. Solna är en trevlig kommun för nybyggnationer!

Vill du bygga nytt i Solna? Vi på Allerskog & Krantz har vad som krävs för att lyckas med nybyggnationer!

Allerskog & Krantz i Solna

Allerskog & Krantz genomför nybyggnationer och totalentreprenader i hela Solna. Kommunen tillhör Stockholms län men ligger i landskapet Uppland. Med en yta på endast 20 kvadratkilometer är Solna landets tredje minsta kommun sett till ytan. Ändå bor det drygt 80 000 invånare i Solna vilket innebär att befolkningstätheten är runt 4 000 invånare per kvadratkilometer. Solna är landets tredje mest tätbefolkade kommun.

Allerskog & Krantz utför uppdrag i hela Solna kommun:

  • Haga
  • Bergshamra
  • Hagalund
  • Järva
  • Huvudsta
  • Råsunda
  • Ulriksdal
  • Skytteholm