Stockholm

Stockholm – Totalentreprenader & nybyggnationer

Stockholm ligger beläget precis där Mälaren möter Östersjön och den tillhör också två landskap, Uppland och Södermanland. Dock tillhör den Stockholms län som också innefattar många andra kommuner i det som kallas Storstockholm. Bland annat gränsar Stockholms kommun mot Solna kommun i norr, Bromma i väster och Nacka kommun i söder. Med nära en miljon invånare på sina 187 kvadratkilometer är Stockholm landets mest tätbefolkade kommun.

Den här staden är världsberömd för sin skönhet, mycket tack vare sina sköna vyer över vatten. Det finns nog få städer som kan slå Stockholm när det gäller närhet till vatten och siluetten av gamla fina byggnader vid vatten. Utsikten från Söders höjder över Saltsjön mot Gamla stan och Djurgården är något som måste upplevas.

Staden började anläggas redan på 1100-talet och kunde snart ta upp konkurrensen mot dåtidens svenska huvudstad, Birka. Med sitt ypperliga läge vid landets viktigaste vattenväg, Mälaren och med närkontakt med Östersjön blev det snart beslutat att detta skulle bli landets nya huvudstad. Sen dess har Stockholm utvecklats till att bli en modern huvudstad som ändå lyckats behålla mycket av sin gamla charm. Stadsdelarna Gamla stan, Vasastaden och Östermalm har alla sin egen charm med traditionsfyllda byggnader och hus. Södermalm i Stockholm var länge en utmark bebyggd av små trähus och malmgårdar där de välbeställda på Öster- och Västermalm hade sina trädgårdsodlingar. Idag är Södermalm ett område med blandad bebyggelse som till stor del består av flerfamiljshus.

De absolut flesta hus i Stockholms kommun är flerfamiljshus. Många av dem är även bostadsrätter. Eftersom att många hus är av äldre karaktär är det många som gärna vill renovera sin lägenhet. Då är det viktigt att anlita en pålitlig byggfirma som erfarenhet av att renovering. Entreprenören bör vara seriös och ha kunniga hantverkare knuten till sig. Privatpersoner kan också utnyttja ROT-avdraget för att kunna renovera sin lägenhet. Välj en byggfirma som har erfarenhet av att renovera och hantera ROT-avdrag så kan du lita på att renoveringen blir rätt. För många utrymmen i bostadsrätten krävs att renoveringen är fackmannamässigt utförd, speciellt viktigt om du ska renovera badrum i Stockholm.

Även i lägenheter kan det handla om nybyggnation eller ombyggnad. Kanske ni har köpt en vind och vill bygga en taklägenhet, bygga en ny takterass eller balkong. Eftersom att många hus i Stockholm är historiska med äldre detaljer är det viktigt att anlita en byggfirma som kan renovera varsamt och har kunskap om att renovera gamla hus och historiska byggnader.

Allerskog & Krantz är verksamma inom totalentreprenader & nybyggnationer i Stockholm.