Täby

Totalentreprenader och nybyggnationer i Täby

 

Täby

Allerskog & Krantz utför totalentreprenader och nybyggnationer i Täby med omnejd. Vi hjälper till med ditt projekt oavsett hur stort eller litet det är!

Totalentreprenader

Täby ligger på nära avstånd till Stockholm och är en populär förort att bo i. Att pendla in till stan är lätt. Täby kommun domineras av villabebyggelse och det är många som bestämmer sig för att renovera, bygga om eller bygga ut.

I Täby finns också en hel del flerbostadshus. Täby är den kommun i Sverige som har störst andel bostadsrätter bland lägenheterna – hela 91 procent av samtliga bostäder är bostadsrätter. Övriga 9 procent är hyresrätter.

Oavsett typ av projekt är det vanligt att anlita en byggfirma som Allerskog & Krantz för totalentreprenader i Täby. Vi vet att det krävs god planering för att lyckas. Vi har den erfarenhet som krävs för att det ska bli bra oavsett om det handlar om att renovera eller bygga ut en gammal villa eller ett lite nyare hus.

Ifall du själv vill ta hand om all planering kan vi utföra projektet som generalentreprenad eller utförandeentreprenad. Ibland vill våra kunder bara ta hand om vissa detaljer medan de föredrar att vi håller i tyglarna. Sådana projekt går under benämningen styrda totalentreprenader.

Nybyggnationer

Vi på Allerskog & Krantz utför även totalentreprenader vid nybyggnationer. De första bosättarna i Täby kom hit på 1000-talet men det var först under 1900-talet som antalet nybyggnationer ökade på allvar.

På 1950-talet började det byggas mycket bostäder utanför Stockholms centrum och både villor och flerfamiljshus byggdes i Täby. 1968 öppnades det nya Täby Centrum som byggdes där gamla Tibble Gård stått. Roslagsbanan kunde garantera goda kommunikationer med centrala Stockholm och Täby blev en populär förort att bygga hus i.

Det mest intressanta bygget i Täby måste ha varit när det stora höghuset byggdes precis vid Täby Centrum. Storstugan som det kom att kallas är 17 våningar högt och var från början planerat att innefatta inte bara bostäder utan också restaurang och daghem. I närheten av centrum byggdes också flera andra områden med flerfamiljshus med lägenheter. Bland annat Farmen och Volten som idag är bostadsrätter

Idag består nybyggnationerna i Täby främst av lägenheter, det vill säga flerbostadshus. Det byggs även radhus i Täby.

Allerskog & Krantz i Täby

Allerskog & Krantz genomför alla former av totalentreprenader och nybyggnationer i Täby med omnejd. Täby kommun ligger norr om Stockholm. Det tillhör Storstockholm men ligger i landskapet Uppland. Med sina dryga 66 000 kvadratkilometer räknas Täby som en relativt liten kommun till ytan sett. Med 1 176 invånare per kvadratkilometer är Täby Sveriges tionde mest tätbefolkade kommun.

Allerskog & Krantz utför arbeten i hela Täby kommun:

  • Täby centrum
  • Skarpäng
  • Näsbypark
  • Gribbylund
  • Arninge
  • Täby kyrkby