Täby

Täby – Totalentreprenader & nybyggnationer

Täby är en kommun som ligger i landskapet Uppland men hör till Stockholms län. Det anses även tillhöra Storstockholm och gränsar till flera andra kommuner i Stockholm. I söder finns Danderyds kommun, åt sydväst går gränsen mot Vaxholm, på den västra sidan finns Sollentuna och Upplands Väsby och mot norr finns Vallentuna. Alla dessa kommuner hör till Stockholms län. På norra sidan gränsar Täby även mot Österåkers kommun.

Med sina blott 66 000 kvadratkilometer räknas Täby som en relativt liten kommun sett till ytan. Dock ligger den ganska högt upp på listan för landets mest befolkade kommuner med sina över 70 000 invånare.

Den här platsen har varit bebyggd sen länge tillbaka och de äldsta fynd av kvarlevor från en människa har hittats i Täby. Fynden daterades till att personen, Estrid Sigfastdotter, levde på 1000-talet. Genom historien har platsen blivit allt mer bebyggd. Länge var här mest jordbruksfastigheter men under 1900-talet började det byggas allt mer i Täby. På 1950-talet började det byggas mycket bostäder utanför Stockholms centrum och både villor och flerfamiljshus byggdes i Täby. 1968 öppnades det nya Täby Centrum som byggdes på marken av den gamla Tibble Gård. Roslagsbanan kunde garantera goda kommunikationer med centrala Stockholm och Täby blev en populär förort att bygga hus i.

Det mest intressanta bygget i Täby måste ha varit när det stora höghuset byggdes precis vid Täby Centrum. Storstugan som det kom att kallas är 17 våningar högt och var från början planerat att innefatta inte bara bostäder utan också restaurang och daghem. I närheten av centrum byggdes också flera andra områden med flerfamiljshus med lägenheter. Bland annat Farmen och Volten som idag är bostadsrätter. I Täby finns också stora områden med villor.

Eftersom att många av bostäderna i Täby består av villor är det många som bestämmer sig för att renovera, bygga om eller bygga ut. Den som vill bygga om sin villa behöver anlita en bra byggfirma som kan hantera konsumententreprenad på ett bra sätt. Det är viktigt att byggfirman vet hur det fungerar med både konsumententreprenad och totalentreprenad. För den som vill bygga ett nytt hus i Täby är det bra att anlita en byggfirma som kan ta på sig ansvaret för totalentreprenad. Då sköter byggfirman om allt ifrån att ta fram ritningar till att se till att huset blir färdigt. Har du istället en egen ritning på huset eller ska köpa ett nyckelfärdigt hus kan du välja en byggfirma med tjänsten generalentreprenad.

Allerskog & Krantz är verksamma inom totalentreprenader & nybyggnationer i Täby.