Värmdö

Värmdö – Totalentreprenader & nybyggnationer

Värmdö är skärgårdskommunen som upptar en stor del av den södra delen av Stockholms skärgård. Den ligger till största del i landskapet Uppland men en liten del hör till Södermanland. Som många andra kommuner som gränsar till Stockholm tillhör Värmdö Stockholms län. Mot vänster gränsar Värmdö kommun mot Nacka och Vaxholm, i sydvästlig riktning ligger Haninge och Tyresö, på norra sidan hittar man Österåkers kommun. Av kommunens storlek 456 kvadratkilometer är 8,5 vatten. Med sina 43 000 invånare är den inte en av Storstockholms mest tätbefolkade kommuner utan det finns gott om vidsträckta naturområden. De flesta av kommunens invånare bor i eller i närheten av centralorten Gustavsberg.

Gustavsberg är kanske mest känt för sin porslinstillverkning. Numera inrymmer den gamla fabriken även ett kulturhus och byggnaderna i området vittnar om fabrikens storhetstid. Här har många av våra mest älskade porslinsföremål tillverkats, till exempel servisen Berså som blev så populär på andrahandsmarknaden att den togs tillbaka i produktion 2005. Många av de gamla byggnaderna som hörde till fabriken och dess arbetare renoveras idag. Det byggs också många nya bostäder i Gustavsberg.

Eftersom att Värmdö är en kommun med mycket skärgård finns här många villor och gamla hus i behov av renovering. Den som vill renovera sin gamla skärgårdsvilla behöver anlita en byggfirma med god erfarenhet av att renovera äldre fastigheter. Många med skärgårdshus vill också bygga till sjöbodar, bryggor eller kanske en bastu.

Det byggs många nya hus i Värmdö. För den som vill bygga sitt nya hus från grunden är det bra att anlita en byggfirma som erbjuder konsumententreprenad, då är de insatta i de speciella regler som finns runt att bygga hus åt privatpersoner. Sen går det att välja på att anlita en entreprenadfirma för totalentreprenad eller generalentreprenad. Väljer du totalentreprenad tar byggfirman hand om allt som har med husbygget att göra. Har du däremot egna ritningar på huset och själv har ordnat med bygglov är generalentreprenad en bättre lösning.

Allerskog & Krantz är verksamma inom totalentreprenader & nybyggnationer i Värmdö.