Vaxholm

Vaxholm – Totalentreprenader & nybyggnationer

Vaxholm är en riktig skärgårdskommun och består av 70 öar varav 57 är bebodda. Centralorten är Vaxholm som ligger på Vaxön. I kommunen bor runt 11 000 invånare, en siffra som stiger markant under sommarmånaderna då det finns många fritidshus i kommunen. Landskapet är Uppland och Vaxholm är en del av Roslagen och Stockholms norra skärgård. I öster har kommunen gräns mot Värmdö, i söder finns Nacka och Lidingö kommun, på västra sidan finns Danderyd och Täby och i norr går gränsen mot Österåker.

Samhället Vaxholm har växt fram runt kastellet som anlades redan på 1500-talet. Fortet skulle hjälpa till att försvara Sveriges gränser mot det ständiga hotet från öster. Under 1800-talet byggdes fästningen om ganska omfattande och fick det utseende den har idag. Under 1800-talet användes fästningen också som fängelse. Nu är fästningen ett bed and breakfast samt ett museum om Sveriges försvar.

De flesta av Vaxholms invånare bor i centralorten men en del bor också på någon av de många andra öar som tillhör kommunen. Det byggs också många nya hus i Vaxholm. Ute på Rindö som nås via en vägfärja byggs många nya bostadshus ute på den östra sidan mot Furusundsleden. Det är mest flerfamiljshus med bostadsrätter som byggs men även en del radhus. Området är mycket naturskönt med fantastisk utsikt över farleden med alla fartyg som passerar dagligen.

I Vaxholm finns både nya moderna bostäder och äldre villor och flerfamiljshus. Det finns en hel del äldre fritidshus som är i behov av renovering. En del som har fritidshus vid vatten kanske vill bygga en bastu eller en ny brygga och väljer att anlita en pålitlig byggfirma. Den som vill bygga ett nytt hus behöver anordna en byggfirma som erbjuder konsumententreprenad. Konsumenten kan sen välja att anlita byggaren på generalentreprenad eller totalentreprenad. De måste också bestämma om de ska de ska anlita en arkitekt som gör ritning till huset eller om de vill beställa en nyckelfärdig villa som byggfirman bygger klart på plats. Inne i centrala Vaxholm finns flera äldre hus som behöver renoveras och då väljer många att anlita en erfaren byggfirma.

Allerskog & Krantz är verksamma inom totalentreprenader & nybyggnationer i Vaxholm.