Tjänster

Tillbyggnader

Varför flytta ifrån det älskade huset, när det går att bygga ut? En tillbyggnad är en av de bästa investeringar som kan göras på ett hus. Vad tillbyggnaden än ska inbegripa, blir husets totala yta bra mycket större, vilket ger livsrum och värdeökning åt den allt för lilla kåken. Vi på Allerskog & Krantz är experter inom området tillbyggnader, och kan hjälpa dig realisera dina bostadsdrömmar, vilka de än är.

Det lilla huset blir större

Ett litet hus kan bli stort med en tillbyggnad som går i harmoni med huset. En tillbyggnad kan vara liten och inbegripa ett uterum eller en pool, eller ge fler sovrum och badrum till de boende. Kanske är drömmen ett vardagsrum med högt i tak och fönster som ger ljus och rymd? Vad som än behövs, kan en tillbyggnad täcka de behov som finns. Samtidigt höjs värdet på huset, då ytan blir större.

Miljön

Hur en tillbyggnad ska läggas till det existerande huset beror på en rad faktorer. Husets arkitktur och karaktär, den omgivande miljöns beskaffenhet och inte minst syfte och den tänkta funktionen i tillbyggnaden är några av de viktigaste aspekterna att ta hänsyn till. Utifrån dessa grundstenar finns det en mängd möjligheter att skapa en tillbyggnad som inte bara blir praktisk och användbar. Med rätt planering, smarta lösningar och med en känsla för estetik kan tillbyggnaden bli en ny oas i hemmet att trivas i.

Regler och förordningar

Inför en tillbyggnad krävs i princip alltid bygglov. Kontakta kommunen i god tid och ta hänsyn till de detaljplaner som råder för området. Dessa reglerar ofta både själva storleken och utseendet på den tillbyggnad som ska läggas till huset. Ofta behövs en arkitekt som utifrån dessa förordningar sedan kan hitta den bästa lösningen för det enskilda behovet.

Rot-avdrag

Tillbyggnader ingår i det allmänna rot-avdragssystemet. Det innebär att 50 % av den kostnad som inebgiper själva arbetet för att bygga tillbyggnaden kan dras av. Totalt sett kan en husägare eller lägenhetsägare dra av upp till 50 000 kr per år för arbeten som är rot-avdragsgilla. Rot-avdraget dras av direkt på den faktura som ställs ut efter utfört arbete.

Vi kan tillbyggnationer

Hos Allerskog & Krantz finns bred kompetens vad gäller tillbyggnader. När vi för över trettio år sedan startade vår verksamhet, var tillbyggnationer vårt fokus. Därför kan vi med fog säga att vi har den kompetens och den kunskap som behövs för att skapa en tillbyggnad som lever upp till de krav och drömmar du som husägare ställer. Om du vill se vad vi har åstadkommit tidigare, kan du gärna ta del av våra referensprojekt här på sidan.

 

Referenser

Under de år vi drivit Allerskog & Krantz har vi gjort många jobb som vi är extra stolta över. Här är ett axplock av dessa.

Läs mer »