Referensprojekt - Privat

Privat

De flesta av våra kunder är privata hus- och lägenhetsinnehavare. De har alla en dröm och en vision med det arbete vi fått uppdraget att utföra, oavsett om projektet är stort eller litet. Ibland kräver byggnationerna det lilla extra av oss på Allerskog & Krantz. När vi får chansen att visa upp vår kompetens och kunskap, blir det också extra roligt att visa upp resultatet – särskilt när vi stått för allt arbete från grunden till nyckelfärdig byggnad. Några av de projekt som vi är stolta över att ha utfört, kan du läsa om här nedan.

En hel del av de mer omfattande arbeten vi gjort åt privatkunder har varit arkitektritat och helt anpassat efter kundens önskemål. Det har betytt att kraven på oss varit extra höga. När nybyggnationer sker i klassisk stil, har ändå modern teknik använts. Detta för att det ger en funktionalitet gamla tekniker sällan kan leva upp till. Många delar av dessa mer omfattande byggnationer har platsbyggt, och skräddarsytts för det unika projektet. I vissa fall har det hus vi byggt varit helt unikt, i alla dess detaljer och delar. Då finns inga mallar att tillgå, inga standarder att luta sig mot. Istället har då arkitekterna utmanat oss byggare med att rita en grosshandlarvilla i gammal stil, men med helt modern byggteknik. Resultaten, det ser du här nedan, i våra referensobjekt.
Byggtekniken och designen på våra hus utvecklas ständigt. Som byggföretag är det viktigt att hänga med i svängarna, för att kunna möta våra kunders krav och önskemål. I moderna hus finns många fiffiga och praktiska lösningar, byggda av spännande och nya material. Vi på Allerskog & Krantz strävar alltid efter att vara uppdaterade på vad som händer i byggsvängen, och visar gärna upp våra kunskaper när vi får tillfälle. Några tydliga exempel på vår förmåga att bygga modernt och vackert är till exempel den villa vi uppfört på Lagnö.
Det är inte alltid vi utför hela byggnationen av ett hus åt kunden. Ibland handlar det om att renovera delar av huset, att göra tillbyggnader eller att bygga upp en komplementbyggnad till ett redan existerande hus. Oavsett hur stort vårt arbete är hos kunden, använder vi oss av all den kunskap och all den kompetens som vi besitter för att skapa samklang mellan det redan existerande och det nya. Vi Det gäller oavsett om renoveringen eller utbyggnaden sker i ett modernt eller gammalt hus och om slutresultatet ska gå i klassisk eller modern stil.
Varje hus har sin karaktär och sin personlighet. Samtidigt har alla husägare sina drömmar och krav på hur slutresultatet ska bli. Den förmåga som vi som byggföretag besitter i att kunna möta upp dessa krav och önskemål, samtidigt som det arbete vi utför harmoniserar med husets själ, är det som gör varje projekt så intressant och givande. Läs gärna mer om de byggnationer vi utfört åt våra privata kunder i listan här till vänster.

NybyggnationAnneberg

Nyproducerad grosshandlarvilla med modern byggteknik. Nej, det är inte en renoverad villa, vi har byggt från grunden!

Läs mer »

 

Lagnö

Så långt från grosshandlarvilla du kan komma. Modern arkitektur i ett med naturen och en underbar utsikt över farleden ut från Stockholm.

Läs mer »

Malma

På Malma har vi byggt en större villa med hel Källare. Vi har sprängt nästa 1000 kubikmeter berg, lassat ur och kört bort. Vi har gjort en platta på mark, hel murad källare med mm.

Arkitekt: Bratt lifestylearchitecture

Anneberg

Detta fantastiska hus i sekelskiftesstil, dvs förra sekelskiftet, byggde vi 1989-1990. Vi började i augusti med schakt för källaren och avslutade 15:juni med att kratta trädgårdsgångarna. Då var allt klart.

Det var det första projekt av den typen vi gjort. Vi hade drivit Allerskog & Krantz i 8 år och vi kände oss väldigt hedrade när vi fick förtroendet.

Vintern det året var iskall och vi bestämde oss för att bygga torntaket på verkstaden och lyfta det på plats med helikopter. Vi räknade hem prisskillnaden med tidsvinsten att stå på verkstadsgolvet i värmen istället för på ställningar i den bistra kylan.

Det finns ingenting som är standard i detta hus, allt är ritat av Kastrup Sjunnesson Arkitekter, till och med fönsterhakarna.